Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 08:00 - Poisonblack
Автор: paivakirja Категория: Музика   
Прочетен: 2292 Коментари: 0 Гласове:
2



image


Poisonblack
не е просто поредната готик група от Финландия, нито просто проектна банда създадена с цел да се убие малко време докато основната група си взема почивка. Самия Ville Laihala  - китарист и вокал на групата и нейн създател, казва:
 “Това не е проектна група. Моето сърце и душа са в Poisonblack

 В продължение на 17 години Ville свири в Sentenced, но през 2000 решава да се отдаде и на своите амбиции . Формира Poisonblack заедно с няколко талантливи, близки приятели от Оулу, сред които басистът Janne Kukkonen, който сам определя като свой духовен брат. В едно интервю, където говори за дебютният им албум Excapexstacy той казва:
„Когато записвахме албума имах чувството че Janne ми чете мислите – сякаш знаеше как точно искам да звучат песните“

За вокал на групата Ville кани Juha-Pekka Leppдluoto (Charon) с който се запознават на едно от турнетата на Sentenced (където Charon e техен съпорт)
“Той беше най-добрият и прецизен певец за който успях да се сетя. Знаех,че гласът му ще се впише перфектно и ще добави някакъв вид мрачно-мелодично усещане към музиката ни.“

През 2003 след като издават първия си албум групата се отдава на голяма почивка , тъй като Sentenced започват да промотират новия си албум и Villе няма достатъчно време и за двете групи. На следващата година става ясно,че в Sentenced има вътрешни конфликти и скоро групата се разделя.

След повече от 3 години затишие през 2006 Poisonblack обявява,че са готови с втория си албум “Last Stained Despair”. Той излиза на 28 август 2006, като преди това групата пуска сингъла Rush съставен от две песни: Rush и  Poison I Chare. Juha-Pekka вече не е част от групата и на Ville  се пада тежката задача да се справя и с пеенето и с китарата. В албумът  има повече рок звучене и по-малко готик и е добре приет- второ място във финландските класации.  През декември 2007 групата влиза в Soundmix Studio в Оулу за да запише третия си албум A Dead Heavy Day. Преди самия албум за излезе групата записва и DVD – бонус къв него. В него има записи от концерта за Radio Mega (местно радио в Оулу), кадри от самото студио и записването на албума и официалния клип на Rush. Самият албум излиза на 1 септември 2008 и достига номер 6 в класациите.
Четвъртият им студиен албум “Of Rust and Bones” излезе през март тази година. Продуцент е  Hiili Hiilesmaa, продуцирал преди групи като  HIM,Lordi и Amorphis.Звученето е още по- твърдо, с повече китарни рифове. Групата все повече се стреми към рок звучене и се отдалечава от готика.








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paivakirja
Категория: Музика
Прочетен: 137090
Постинги: 38
Коментари: 59
Гласове: 276
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930